LG G8 bevat time-of-flight dieptesensor voor gezichtsherkenning

Door , bron: LG, Infineon


Sinds Apple anderhalf jaar geleden FaceID introduceerde, volgen andere fabrikanten met eigen diepteherkenning. LG heeft vandaag bekend gemaakt dat het de G8 TinQ met een time-of-flight-sensor gaat uitrusten om diepte te herkennen en daarmee nauwkeurigere gezichtsherkenning toe te passen.

Time-of-flight-sensoren meten hoe lang licht er over doet om heen en weer te vliegen van de projector terug naar de sensor. Er is een kleine infraroodprojector aanwezig die in pulsen een patroon van ir-licht uitzendt. Deze worden opgevangen door een infrafoodsensor en de tijd tussen zenden en opvangen wordt gemeten voor elk punt in het patroon.

 

De tof-sensor is afkomstig van Infineon. Er wordt gebruik gemaakt van de Real3 Image Sensor Chip, die zowel snel als betaalbaar en klein moet zijn. 

Waar tof-sensoren aan de voorkant voornamelijk voor gezichtsherkenning worden gebruikt, kunnen ze ook aan de achterkant van de telefoonnuttig zijn. Google's Project Tango maakte ook gebruik van tof, o.a. in de Lenovo Phab 2 Pro, maar tof-sensoren worden ook ingezet voor autofocus. Apple was echter de eerste die de techniek voor gezichtsherkenning inzette in de iPhone X.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*