AMD's CPU-marktaandeel stijgt in alle segmenten

40 reacties

De cpu-kant van AMD doet goede zaken. Nadat het bedrijf eind januari al sterke cijfers voor het laatste kwartaal van 2018 liet zien, heeft een nieuw verslag van Mercury Research nu aangetoond dat de processors van het rode kamp opnieuw marktaandeel hebben gewonnen. Dat geldt voor zowel servers, desktops als laptops.

In de nieuwste berichtgeving van marktonderzoeker Mercury Research is te zien dat AMD's marktaandeel op de desktopmarkt naar 15,8 procent gestegen is. Dat is 2,8 procentpunt hoger dan een kwartaal geleden, en op jaarbasis een stijging van 3,9 procentpunt. Het is het hoogste marktaandeel voor AMD sinds eind 2014.

Ook in de serverindustrie is het vier jaar geleden dat AMD zo'n groot deel van de markt in handen had. Nu klinkt een aandeel van circa 3,2 procent wellicht niet heel groot, maar in de langzaam bewegende servermarkt gaat erg veel geld om. De verdubbeling van AMD's aandeel in het afgelopen kwartaal is opmerkelijk te noemen. Een jaar geleden had het bedrijf nog geen één procent van de markt in handen.

Wat laptops betreft is er ook groei te zien: 12,1 procent van de verkochte notebooks heeft momenteel een AMD-cpu aan boord, het hoogste percentage sinds 2013. Ook hier is in het laatste kwartaal alleen al een stijging van 1,3 procentpunt te zien. Met de recent aangekondigde 3000-serie mobiele apu's wil AMD zijn stijging voortzetten.

AMD's aandeel in de servermarkt in de Opteron-dagen van weleer.

Bron: WCCFtech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*