Preview van Zen 2-architectuur in AMD-presentatie op GDC 2019

35 reacties

Op de Game Developers' Conference, die van 18 tot 22 maart van dit jaar wordt gehouden in San Francisco, gaat AMD een voorproefje van zijn Zen 2-architectuur laten zien. Dat is te lezen in de beschrijving van een evenement dat het bedrijf houdt op de conferentie. De sessie staat in het teken van code-optimalisatie voor de Ryzen-chips van AMD.

De lezing wordt gehouden door Ken Mitchell, deel van de technische staf van AMD. Namens AMD's Game Engineering-team presenteert hij over hoe ontwikkelaars hun code kunnen optimaliseren voor de Ryzen-cpu's. Daarbij blijft het niet beperkt tot reeds gelanceerde producten: ook een 'glimpse of the next generation "Zen 2" x86 core architecture' staat op het programma. 

Aangezien het hier gaat om een op ontwikkelaars gericht evenement zal er vermoedelijk weinig commerciële aandacht aan besteed worden. Voor de volledige lancering van de volgende generatie Ryzen-cpu's, die van de Zen 2-architectuur gebruik maken, moeten we dan ook nog iets langer wachten. AMD spreekt zelf van midden 2019. 

Op CES liet het bedrijf al een 8-core Zen 2-cpu zien, die in Cinebench de Core i9 9900K van Intel voorbij ging.

Een render van de op 7nm gebakken Zen 2-cpu die AMD op CES liet zien.

Bron: PCGH

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*