Glasvezelaansluiting nummer 3.000.000 in Nederland is een feit

Door


Gisteren is de drie miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland aangelegd. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat was bij de laatste graafwerkzaamheden aanwezig, samen met Michiel Admiraal, directeur van belangenorganisatie Glasvezel buitenaf.

Zorgboerderij De Neeth in het Gelderse Aalten (Achterhoek) was de gelukkige ontvanger van de aansluiting. Zij zijn een voorbeeld van de ruim 150.000 adressen in het buitengebied die over een snelle internetverbinding beschikken. Glasvezel buitenaf is sinds 2015 actief met de aanleg van glasvezel op het platteland. Dagelijks zijn er zo'n 1.500 man in de weer om dit te realiseren.

Staatssecretaris Mona Keijzer vindt het getal 3 miljoen een belangrijke mijlpaal voor de internetvoorziening in Nederland. 

“Snel internet, overal beschikbaar en voor iedereen: vast en mobiel. Dat is de ambitie van het kabinet waaraan we samen met bedrijven en lagere overheden werken. We zijn met onze digitale infrastructuur een mondiale koploper, dus moeten we nu stappen zetten om dat te blijven. Dat is nodig, omdat de komende jaren immers allerlei dagelijkse zaken continu worden verbonden met het internet: auto’s, landbouw, zorg, robots maar ook huishoudelijke apparaten.”

Glasvezel buitenaf blijft werken om ook de overige 150.000 plattelandsadressen van een goede internetverbinding te voorzien. Inmiddels is zo'n 97 procent van het land over een goede internetverbinding. Het kabinet heeft als doel gesteld dat alle Nederlanders in 2023 een connectie van minimaal 100 megabits per seconde ter beschikking hebben.

Beeld: Ronnie Zeemering.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*