Ontwikkelaar maakt album met enkel liedjes voor moederbordluidspreker

42 reacties

De meesten zullen het wel kennen: de alombekende toon die het luidsprekertje op het moederbord maakt bij het opstarten van de computer of het vastlopen van het systeem. Ontwikkelaar Shiru heeft nu een volledig album gemaakt met muziek die uitsluitend gemaakt wordt door het kleine luidsprekertje op je moederbord.

"Chiptunes", zoals de liedjes genoemd worden, zijn uiteraard niets nieuws en lijken sterk op de geluiden die games maakten op de oudere consoles, zoals de SNES. Het album van Shiru, genaamd System Beeps, gaat terug naar die nostalgische tijd en is te downloaden als een ms-dos programma op de website van de ontwikkelaar. Ook de broncode van het project, dat anderhalf jaar in beslag heeft genomen, is beschikbaar.

Volgens Shiru begon het project met de zoektocht naar enkele willekeurige deuntjes voor een spelletje, maar groeide het uit tot het huidige album. De kleine luidspreker kan tot 120 keer per seconde veranderd worden van toon, maar kunnen wegens de grootte enkel tonen van 100 tot 2.000 Hz laten horen, alles erboven of eronder wordt te veel vervormd.

Wie het programmaatje zelf niet kan draaien, kan het volledige album hieronder beluisteren. De volledige blogpost over System Beeps kan hier gelezen worden.

Bron: Habr

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*