Sonnet komt met twee PCI-Express insteekkaarten met USB 3.1-aansluitingen

46 reacties

Sonnet heeft twee nieuwe pci-express insteekkaarten geïntroduceerd die zijn voorzien van snelle usb 3.1-aansluitingen. De kaarten bieden per aansluiting een snelheid van 10 Gbit/s en kunnen worden gebruikt voor Windows- en Mac-gebruikers. De Allegro Pro heeft vier usb 3.1 type-a-aansluitingen, terwijl de niet pro-variant gebruik maakt van het modernere type-c.

Verder zijn de specificaties gelijk met een pci-express 2.0 x4-interface, zonder de noodzaak voor een aparte stroomvoorziening. Daardoor is er geen ondersteuning voor USB Power Delivery en wordt er via de usb-poorten stroom geleverd tot maximaal 7,5 watt. Voor gegevensopslag is dat in de regel genoeg.

Op de pcb bevinden zich twee ASMedia 1142-chips, die beide twee usb-poorten aansturen. Elke aansluiting zou 10 Gbit/s kunnen verwerken, maar volgens de specificatielijst is er slechts een gecombineerde throughput van 20 Gbit/s mogelijk. Thunderbolt wordt ondersteund, wat vooral Mac-gebruikers moet aanspreken, en de kaarten zouden ook onder Linux functioneren - al zou er dan slechts een snelheid tot 5 Gbit/s mogelijk zijn.

Volgens Sonnet zijn de Allegro en Allegro Pro reeds te koop zijn voor 145 euro.

 

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*