[Pro] Nvidia en Dassault Systèmes: real-time raytracing komt naar SolidWorks

Door , bron: Techgage, Nvidia


Vorige zomer kwam Nvidia met de Turing-kaarten met ondersteuning voor real-time raytracing. Afgelopen herfst heeft de chipmaker op het Autodesk Developer Conference aangekondigd dat Autodesks vred-software het zal gaan ondersteunen, Youtuber en cad-tekenaar TFI heeft daar een interessante video over geplaatst. Nu meldt Dassault Systèmes, het bedrijf achter Solidworks, dat ook dit ontwerpprogramma van real-time raytracing gebruik zal gaan maken.

Solidworks' render-engine genaamd Visualize moet aan de hand van rt-cores en door AI aangestuurde denoising (aan de hand van de tensor-cores) in een oogwenk fotorealistische afbeeldingen kunnen produceren. Daarnaast showt Nvidia op zijn booth dat de Visualize-engine niet alleen lokaal, maar ook elders te gebruiken is, zoals in een render farm.

Op Solidworks' eigen booth zijn modellen in vr te bekijken aan de hand van software genaamd 'eDrawings Pro 2019 Direct VR'. Deze software is momenteel in beta, en draait op RTX-gpu's. Deze gpu's zorgen ervoor dat ook hierbij weer real-time raytracing mogelijk is, via Nvidia's Iray-software.

Waarschijnlijk zal de technologie beschikbaar komen in 2020 met de nieuwe versie op Solidworks.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*