"Apple neemt 50% van inkomsten van 'Netflix-voor-nieuws-service' Apple News"

Door , bron: The Verge


Apple werkt aan een eigen 'nieuwsdienst' genaamd Apple News, in principe een soort 'Netflix voor nieuws' waarmee mensen met een abonnement nieuws van verschillende nieuwsbronnen kunnen lezen. Apple lijkt zich met dit soort producten steeds meer te richten op diensten. Gebruikers van de dienst zouden elke maand Apple betalen om gebruik te kunnen maken van de service.

Uit een onderzoek van The Wall Street Journal is nu gebleken dat de gigant uit Cupertino 50% van de inkomsten op zou willen eisen, terwijl de dienst voor gebruikers volgens geruchten $10 zou gaan kosten. Nieuwssites zouden niet bepaald tevreden zijn over deze verdeling van de inkomsten. De helft van de inkomsten die niet naar Apple gaan, zouden worden verdeeld over de nieuwsbronnen op basis van de hoeveelheid tijd die de lezer spendeert aan het lezen van elk artikel. Daarmee lijkt Apple hetzelfde verdienmodel gebruiken als Spotify.

Bedrijven als The New York Times en The Washington Post zouden nog in overeenstemming moeten komen met Apple om hun content aan te bieden op Apple's platform. The Wall Street Journal eigen onderhandelingen zouden naar eigen zeggen goed verlopen.

Daarnaast zijn veel uitgevers volgens The Wall Street Journal bang dat ze geen toegang zouden krijgen tot veel data van hun lezers, zoals e-mailadressen, en gegevens van creditcards. Dat soort informatie is erg van belang voor marketing. Het is nog niet bekend of en wanneer HWI content aan zal bieden op Apple's dienst.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*