Unreal Engine voegt officieel ondersteuning toe voor raytracing

44 reacties

De Nvidia GeForce RTX grafische kaarten kunnen allemaal overweg met raytracing, een veeleisende rendertechniek waarmee reflecties, licht en schaduwen realistischer kunnen worden weergegeven. 

Totnogtoe zijn er dus weinig games waar raytracing al effectief is toegepast, maar ook een nieuwe versie van Unreal Engine 4 biedt nu ondersteuning voor DirectX Raytracing (DXR). Unreal Engine is een populaire game-development softwarekit van Epic en versie 4.22 laat ontwikkelaars toe om gemakkelijk raytracingmogelijkheden in hun games in te bouwen. Concreet gaat het om raytracing effecten voor reflecties, schaduwen, licht, ambient occlusion en meer.

Versie 4.22 van Unreal Engine is nog niet publiekelijk beschikbaar, maar is al wel te downloaden via GitHub voor de ontwikkelaars die er meteen mee aan de slag willen. Epic zal later eerst preview uitbrengen van de nieuwe versie en doorgaans verschijnt de definitieve release ongeveer een maand later.

Wat de huidige raytracing-ondersteunde games betreft is het aanbod eerder beperkt. Vooralsnog biedt enkel Battlefield V ondersteuning voor DXR, en ook Metro: Exodus dat op 15 februari lanceert zal bij release raytracing ondersteunen. Met deze nieuwe versie van Unreal Engine 4 moet het voor deze ontwikkelaars nu echter gemakkelijker zijn om de raytracing techniek in games toe te voegen. De aankondiging komt trouwens niet geheel als een verrassing: Epic kondigde de feature voor Unreal Engine al in november vorig jaar aan en toonde destijds ook al enkele beelden en concepten.  

Epic demonstreerde eerder al real-time raytracing in Unreal Engine 4

Bron: ExtremeTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*