Google-ingenieur vermeldt dat Pixel 4 smartphones betere dual sim ondersteuning zullen krijgen

1 reactie

De volgende smartphones uit de stallen van Google zouden volgens een ingenieur van het bedrijf betere ondersteuning moeten bieden voor dual-sim. Daarmee bevestigt de ingenieur ook meteen dat Google aan nieuwe smartphones werkt, wat uiteraard niet geheel als een verrassing komt. De nieuwe smartphones van Google, die wellicht als de Pixel 4-reeks door het leven zullen gaan, zullen de twee simkaarten tegelijk kunnen gebruiken in plaats van een van de twee op stand-by te laten.

De ontwikkelaar voegde een opmerking toe aan de code in het Android Open Source Project dat werd opgepikt door XDA Developers. Opvallend is dat zowel de Pixel 2 als de Pixel 3 generatie smartphones eigenlijk al plaats hebben voor twee simkaarten: een fysieke simkaart en een digitale esim, maar gebruikers kunnen slechts het een of het ander gebruiken, nooit tegelijk. Met de Pixel 4 zou daar dus verandering inkomen en is wisselen niet meer nodig. De man vermeldt bovendien ook dat deze functionaliteit intern door Google wordt getest op de Pixel 3 toestellen.

Hiermee zou de dual-sim functionaliteit van de Pixel 4 gelijkaardig zijn aan dat van de huidige generatie iPhones. Apple's toestellen maken gebruik van 'dual sim dual standby' (DSBS), waarbij beide simkaarten tegelijk gebruikt kunnen worden, maar de secundaire sim niet ingezet kan worden voor data samen met de primaire simkaart.

Bronnen: XDA Developers, The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*