Gerucht: Apple AirPower lanceert in de lente en krijgt exclusieve iOS 13 features

11 reacties

Apple kondigde al in 2017 zijn eigen draadloze oplaadstation 'AirPower' aan, maar het bedrijf had telkens te kampen met productieproblemen waardoor de lancering werd uitgesteld. Naar verluidt hadden de eerste versies serieuze problemen met oververhitting en storingen, en sommige geruchten bronnen vermeldden zelfs dat Apple opnieuw is moeten beginnen met de ontwikkeling van AirPower. Het ziet er echter naar uit dat de draadloze oplaadmat eindelijk in de winkelrekken zal terechtkomen tijdens de lente van dit jaar.

Dat wordt gerapporteerd door MySmartPrice die de informatie heeft van een interne bron. De huidige versie van AirPower is wel licht verschillend aan het getoonde ontwerp in 2017: zo zou de oplaadmat wat dikker zijn dan verwacht. Apple zou verschillende spoelen gebruiken in een 8-7-7 indeling en zou er dus geslaagd zijn om de warmteproductie hiermee beperkt te houden. Volgens de bron zal de AirPower ook een aantal exclusieve features bevatten voor iOS 13-toestellen, al wordt er niet gezegd welke features dit zouden zijn. 

Over het prijskaartje wist de bron te vermelden dat Apple richt op een bedrag van 150 Amerikaanse dollar, maar uiteraard blijft dit een gerucht en moet het met een korrel zout genomen worden. Apple zou momenteel ook al reclamespotjes aan het filmen zijn om het product te promoten. Er wordt verwacht dat het bedrijf naast de AirPower tegelijk een tweede generatie AirPods zal lanceren met een draadloze oplaadcase. 

Een officiële onthullingsdatum is er nog niet, al houdt Apple wel een event en keynote op 25 maart. Er wordt echter verwacht dat het bedrijf uit Cupertino een eigen nieuws- en of mediadienst zal lanceren, of er ook hardwareproducten zullen getoond worden valt dus nog af te wachten.

Bron: MySmartPrice

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*