OLED-scherm van LG G8 ThinQ gaat ook als speaker dienen

10 reacties

LG heeft alvast bevestigd dat het op het Mobile World Congress (MWC) eind deze maand zijn G8 ThinQ voor gaat stellen. Het bedrijf heeft bovendien al enkele features uit de doeken gedaan, waarvan één zeer opvallende: het oled-scherm zal ook worden gebruikt als speaker. Deze truc kennen we natuurlijk al van de Crystal Sound-televisies van hetzelfde bedrijf.

Het mag dan ook geen verrassing zijn welke naam gebruikt wordt: Crystal Sound OLED (CSO). Het werkt middels een actuator onder het scherm, die het hele paneel laat trillen en zo geluid creëert. Volgens LG moet dit helderder geluid opleveren, waarbij stemmen makkelijker te onderscheiden zijn en subtiele muzieknoten meer opvallen.

Overigens is er nog steeds een 'normale' speaker aanwezig aan de onderkant van de G8 ThinQ, die bovendien in stereo kan samenwerken met de bovenkant van het scherm. Verder is DTS:X 3D virtueel 7.1 surround sound ondersteund (met en zonder oordopjes), is er een HiFi quad-dac geïntegreerd, en moet de luidspreker onderin een flinke bas hebben.

LG zal de G8 ThinQ met Crystal Sound OLEd tentoonstellen op de MWC in Barcelona van 25 t/m 28 februari.

Bron: LG

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*