Kwartaalcijfers Nvidia bekend: omzet van gaming met 45% gedaald

104 reacties

Nvidia heeft zijn kwartaalcijfers voor het afgelopen kwartaal bekendgemaakt, en die zijn niet bepaald positief. In dit vierde fiscale kwartaal van 2019 zag men de omzet namelijk flink dalen, zowel vergeleken met het voorafgaande kwartaal als hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De grootste tegenvaller is de 'Gaming'-categorie waar onder andere de nieuwe RTX 2080, RTX 2070 en RTX 2060 deel van uitmaken. Die is namelijk zowel op kwartaal- als jaarbasis met zo'n 45 procent gedaald: vorig kwartaal werd een omzet van 1.764 miljoen USD gedraaid, terwijl dat dit kwartaal slechts 954 miljoen USD bedroeg. 

Het bedrijf heeft volgens CEO Jensen Huang nog steeds last van de grote restvoorraden, al zullen die naar verwachting aan het eind van het net begonnen kwartaal gestabiliseerd zijn. Ook wordt de instorting van de cryptomarkt nog als reden voor financiële tegenslag aangedragen, die overigens ook onder de 'Gaming' categorie vallen.

Overigens zijn niet alle cijfers negatief: als we het fiscale jaar van 2019 vergelijken met dat van 2018, is nog steeds een flinke groei te zien. De omzet is bijvoorbeeld met 21 procent gestegen, en de nettowinst met 34 tot 36 procent.  Ook positief is dat de Professional Visualization-, Datacenter- en Automotive-afdelingen vergeleken met vorig jaar tussen de 12 tot 23 procent gegroeid zijn, al liggen de cijfers lager dan vorig kwartaal.

Bron: Nvidia

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*