Intel H310C-moederbord van Soyo claimt Skylake tot en met Coffee Lake-R te ondersteunen

Door , bron: Tom's Hardware, Soyo


Intels H310C-chipset, de op 22 nanometer gebakken vervanger van H310, ondersteunt normaliter alleen de achtste en negende generatie processors van het bedrijf. De in China gevestigde fabrikant Soyo heeft nu echter een micro-atx bord op de markt gebracht met de chipset dat buiten de Coffee Lake-varianten ook Kaby Lake en Skylake-cpu's ondersteunt.

De Soyo H310CM-V3H 2.0, zoals het moederbord voluit heet, heeft nog een andere opmerkelijke feature: volgens de site van Soyo zijn de twee dimm-sloten op het bord bedoeld voor ddr3-reepjes, terwijl alle ondersteunde processors normaliter ddr4 gebruiken. Het bedrijf heeft dus aardig wat hocus-pocus toegepast op dit product – of degene die verantwoordelijk is voor de productpagina had een slechte dag.

De marketing bij Soyo was niet helemaal scherp: zowel het lga 1151-socket als de sata-poorten hebben nummertje 8.

Verder is de H310CM-V3H 2.0 een vrij standaard budgetmodel: een stroomvoorziening van '3+1+1' fasen (zonder koelblok), vier sata-poorten, twee pci-e sloten (eenmaal 16x en eenmaal 1x) en zes usb-poorten (waarvan twee usb 3.0). Soyo is buiten de Aziatische markt niet (meer) actief, dus de kans dat we dit model in Nederland gaan zien lijkt vrij klein.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*