Intel geeft meer informatie vrij over 11e generatie geïntegreerde graphics op GDC 2019

33 reacties

Eind vorig jaar kwamen we al te weten dat Intel de 10e generatie geïntegreerde graphics compleet heeft opgegeven. Generatie 10 is de gpu in de Cannon Lake-processors die nooit geactiveerd is en ook nooit geactiveerd zal worden. De volgende generatie geïntegreerde graphics zal dus het nummer 11 dragen.

Intel is nu op het tijdsschema van de Game Developers Conference, of kortweg GDC, verschenen. Het bedrijf zal op de conferentie een kort overzicht geven van zijn grafische architectuur, gevolgd door meer informatie met betrekking tot de verbeteringen en nieuwe functies van zijn 11e generatie.

Volgens eerdere cijfers zou Gen11 één teraflops aan FP32-berekeningen moeten behalen, wat vergeleken kan worden met de GT 1030 (1,1 teraflops) en de interne gpu uit de Ryzen 3 2200G (1,13 teraflops). Daarnaast zouden er ook nieuwe 3D-, media- en displaymogelijkheden op komst zijn.

De tijdssloten voor het schema zijn nog niet bekend, maar GDC loopt dit jaar van 18 tot 22 maart. Rond die tijd zullen we dus meer informatie krijgen met betrekking tot Intel's 11e generatie igpu's.

Bron: GDC

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*