Prijzen DDR4-geheugen komen in vrije val: -25% in Q1, nog eens -15% in Q2

68 reacties

Dramexchange, een divisie van TrendForce, voorspelt in zijn nieuwste rapport wederom een daling van de prijzen voor werkgeheugen. In januari zijn de prijzen volgens het statistiekbedrijf al met 15% gedaald ten opzichte van de maand ervoor. In de komende maanden zet die prijsdaling door, zo verwacht het.

Een oorzaak voor de lage prijzen is het te hoge aanbod, samen met een lage vraag in deze periode van het jaar. Daar komt bij dat de vraag lager zou zijn door de politieke en economische situatie tussen de VS en China. Hierdoor zou al langere tijd te veel geproduceerd zijn, wat in de komende maanden gecompenseerd zal worden.

Fabrikanten willen de productie wat afschalen om hiervoor te compenseren, maar dat duurt relatief lang, waardoor de komende maanden nog een prijsdaling verwacht wordt. Zowel deze maand als in maart zouden de prijsdalingen nog doorzetten voor een totale daling van 25% in het eerste kwartaal. Voor het tweede kwartaal wordt nog eens een daling verwacht van 15%. De servermarkt zou zelfs te maken krijgen met nog lagere prijzen.

Kijken we naar de geheugenmodules in de prijsvergelijker, dan valt op dat we de prijsverlagingen daar terugzien, maar dat de prijzen minder sterk dalen dan TrendForce verwacht. Dit heeft er vermoedelijk mee te maken dat de bedragen van TrendForce over de inkoopprijzen gaan, terwijl er tussen inkoop en de consument vele partijen zitten.


Dit geheugensetje daalt gestaag mee in prijs, maar niet zo sterk als verwacht.

Bron: TrendForce

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*