'Nvidia zou meer bieden voor Mellanox dan Intel' -update

22 reacties

Nvidia zou dicht bij een deal zijn met Mellanox, fabrikant van InfiniBand- en netwerkapparatuur. Nvidia zou daarbij een hoger bod hebben uitgebracht dan Intel. Het overnamebdrag zou 7 miljard dollar bedragen en daarmee zou het om de grootste overname van Nvidia tot nu toe gaan. Volgens het bericht, die Reuters via vertrouwelijke bronnen in de industrie heeft bemachtigd, zouden beide fabrikanten maandag de plannen bekend kunnen maken.

De overname zou Nvidia's datacenterdivisie een flinke boost kunnen geven. Het afgelopen kwartaal behaalde het bedrijf nog 679 miljoen dollar uit zijn producten voor datacentra, zoals de Tesla-accelerators. Uiteindelijk wil Nvidia minder afhankelijk worden van zijn gamingdivisie, die nog altijd goed is voor 954 miljoen dollar omzet.

De chips van Mellanox worden gebruikt voor snelle netwerken die servers, opslagproducten en datacentra met elkaar verbinden. Afgelopen jaar zou Mellanox een financieel adviseur in de armen hebben genomen om de mogelijkheden te onderzoeken om het bedrijf te verkopen. De martktwaarde van het bedrijf lag afgelopen vrijdag op 5,9 miljard dollar. Met een overnamebod van 7 miljard dollar zou Nvidia 19 procent meer bieden dan de huidige marktwaarde van Mellanox.

Update: Inmiddels heeft Nvidia op zijn website een statement geplaatst waarin de deal wordt bevestigd, voor een overnamebod van 6,9 miljard dollar.

Bron: Reuters

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*