Sponsored: Dankzij NumberPad en ScreenPad op notebooks van ASUS ben je een desktop slimmer af

Door , bron: ASUS


Laptops worden almaar krachtiger, slimmer én lichter. Een goed voorbeeld daarvan is de door Hardware.Info met een Excellent Choice award bekroonde ASUS ZenBook 14 (RX433), een krachtpatser met een prima uithoudingsvermogen, een gewicht van nauwelijks meer dan een kilo en maximaal een quad-core Intel Core i7™ aan boord.

Een laptop heb je niet alleen om mee te patsen, maar vooral om overal en altijd mee te kunnen werken. Een goed scherm en fijn keyboard, en de aanwezigheid van de de meest gebruikte aansluitingen zijn van essentieel belang voor een prettige laptop. Zeker bij een compacter 13 of 14-inch model heb je te maken met een iets kleiner keyboard; een numeriek veld past simpelweg niet. Dat komt ook door de trend van steeds slankere schermranden waardoor er onder de streep minder ruimte overblijft. ASUS heeft daar met NumberPad en ScreenPad een slimme oplossing voor gevonden, waardoor je ook op je ranke laptop volwaardig kunt werken.


NumberPad vind je terug op de ASUS Vivobook S, Zenbook Flip en ZenBook RX433

Asus Zenbook Pro 14 UX480FD-BE023T
Op de Zenbook Pro modellen UX480 en UX580 heb je ScreenPad.

NumberPad

Met ASUS NumberPad kun je met een druk op de knop het touchpad omzetten naar een numeriek klavier. Waar bij een standaard keyboard het numeriekveld aan de rechterkant zit, heb je het bij een, Vivobook SZenbook Flip, RX433 en RX333 dus onder je toetsenbord zitten. Dat betekent dat je handbewegingen minimaal zijn bij het intikken van een getal, en zodoende ben je dus veel sneller.

De muiscursor kun je gewoon tijdens het gebruik van NumberPad blijven gebruiken. NumberPad werkt razendsnel en na verloop van tijd merk je dat je het al snel blind bent gaat gebruiken. Een hand kan getallen typen, terwijl je andere hand vrij blijft voor andere zaken.

ScreenPad

Het gemak van NumberPad vind je ook bij de Zenbook Pro UX480 en UX580 modellen met ScreenPad, hierbij profiteer je van nog meer mogelijkheden en gemak. ScreenPad is namelijk een Full HD touchscreen. Standaard gebruik je hem als een gewoon touchpad. Met een korte vingerbeweging kun je een menubalk op het schermpje toveren, waarmee je net als bij NumberPad over een numeriekveld kunt beschikken. 

Omdat het een scherm is, biedt ScreenPad je nog veel meer mogelijkheden. Zo heeft ASUS bijvoorbeeld een calculator ingebouwd. Je hoeft dus geen losse rekenmachine meer op je bureau te laten rondslingeren.

Het touchscreen van ScreenPad kun je ook gebruiken om via snelkeuzes je meest gebruikte programma’s in een handomdraai te starten. Je kunt alle applicaties die je in je Startmenu hebt staan toevoegen en die met twee snelle vingerbewegingen starten. Ook je agenda is altijd onder handbereik. Kun je je agenda synchroniseren met Windows dan kun je hem met een kleine vingerbeweging oproepen.

Muziekliefhebbers komen ook aan hun trekken. Heb je muziekbestanden op je laptop staan, dan kun je die via de muziekspeler van ScreenPad eenvoudig afspelen. Ben je een streamer en maak je gebruik van Spotify dan kun je die app ook rechtstreeks bedienen vanaf je ScreenPad.

Ook ASUS Sync, de software waarmee je een Android telefoon of iPhone aan je Zenbook kunt koppelen is compatible met ScreenPad. Je kunt daarmee supersnel nummers terugbellen en berichten op je laptop lezen zonder dat je je telefoon erbij hoeft te pakken en zelfs gesprekken aannemen is dankzij ScreenPad iets dat je voortaan met je notebook kunt doen.

Onder Microsoft Office komt ScreenPad eveneens van pas, daar verandert het touchpad naar een compacte versie van het lint waarin de veelgebruikte functies van het Office-pakket in zijn verwerkt. Zo kun je dankzij ScreenPad nog effectiever werken met Microsoft Office.

ASUS ScreenPad maakt YouTube via een speciale extensie voor Chrome, praktischer in het gebruik en verplaats je de bedieningselementen naar dit handige extra scherm.

De functionaliteit die ScreenPad en NumberPad aan je ASUS Zenbook of Vivobook toevoegen maken deze apparaten veel efficienter om mee te werken dan vergelijkbare laptops. Hiermee bereik je sneller je doel en werk je dus effectiever. 


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken 58 producten

  Meer producten (58)  

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*