Crytek demonstreert real-time ray tracing in CryEngine met Radeon Vega 56

78 reacties

Meningen zijn erover verdeeld, maar de laatste tijd ligt de focus van grafische vooruitgang in real-time raytracing. Nvidia heeft daarvoor zijn Turing-videokaarten uitgerust met specifieke RTX-cores om het proces te versnellen, maar Crytek werkt momenteel aan een feature voor zijn CryEngine waarmee het in principe op alle hardware fatsoenlijk kan werken.

Dat laat het bedrijf zien in de Neon Noir demo, waarbij de reflecties met real-time ray tracing zijn berekend op een AMD Radeon Vega 56. Deze feature maakt deel uit van het zogenaamde 'Total Illumination' en wordt volgens de huidige planning nog ergens dit jaar beschikbaar gesteld.

Neon Noir is overigens ontwikkeld in een aangepaste versie van CryEngine 5.5 en werkt onafhankelijk van grafische API's en hardware: volgens Crytek kan deze ray tracing op de meeste mainstream videokaarten van zowel AMD als Nvidia werken. De gebruikte technologie zal later nog uitgebreid worden om prestatiewinst te kunnen halen uit bijvoorbeeld Vulkan/DX12, en hardwarematige features als Nvidia's RTX-cores.

Bron: Crytek

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*