'Xiaomi brengt in juni vouwbare smartphone voor € 999'

24 reacties

Eerder deze week kondigde het Chinese Xiaomi aan dat het naar de Benelux komt, al is het voor details omtrent producten nog wachten tot 28 maart. Naast een uitbreiding van zijn markt is de smartphonefabrikant naar verluidt ook van plan om zijn assortiment uit te breiden met een vouwbare smartphone.

Deze zou langs twee zijden opvouwen, zoals we aan het begin van dit jaar al voorbij zagen komen. Xiaomi zou de smartphone ook voor de helft van de prijs die de concurrentie vraagt willen verkopen. Waar de Samsung Fold en de Huawei Mate X een prijskaartje rond de 2.000 euro hebben, zou de Xiaomi 'slechts' 999 euro gaan kosten.

Een deel van de reden dat het bedrijf zo veel lager in prijs kan gaan zou te maken hebben met de paneelfabrikant. Deze zou namelijk Visionox Technology zijn, in tegenstelling tot Samsung Display en BOE Display bij de Fold en Mate X respectievelijk. De nieuwe Xiaomi smartphone, die vermoedelijk de naam Mi Fold of Mi Flex gaat krijgen, zou ergens rond juni op de markt moeten verschijnen en voorzien zijn van een Snapdragon 855 en 8 tot 10 GB aan ram.


De vouwbare smartphone die in januari al opdook.

Bron: igyaan

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*