[Pro] Marvell komt met twee nieuwe 400 Gigabit ethernetswitches voor edge-datacentra

1 reactie

Het Amerikaanse Marvell lanceert twee nieuwe 400 Gigabit netwerkswitches bedoeld voor datacentra aan de netwerk-edge. De switches vallen onder de Prestera CX 8500-lijn. De poorten zijn dynamisch schaalbaar van 1 tot 400 Gbit/s, waarbij de fabrikant opmerkt dat 400 Gbit/s de maximale snelheid is waarmee conventionele standaarden overweg kunnen. De chip in de switches maakt gebruik van twee eigen standaarden van de fabrikant genaamd Storage Aware Flow Engine (SAFE) en Forwarding Architecture using Slices of Terabit Ethernet Routers’, of FASTER.

SAFE
Deze technologie moet inzicht geven in de netwerkstromen die de switch passeren om de rangschikking van virtuele opslag eenvoudiger te maken. De switches zijn daarom primair bedoeld voor gebruik in datacentra met virtual workloads of een softwaregedefinieerde aanpak. Zo zorgt SAFE er voor dat belangrijke pakketjes vlot blijven doorstromen, zonder latencyproblemen.

FASTER
De tweede techniek moet de efficiëntie verhogen binnen het datacentra, door het aantal benodigde netwerklagen omlaag te halen. De fabrikant zou deze techniek toegepast zien in moderne edge-datacentra met softwaregedefinieerde infastructuur, waarbij de apparaten klaar zijn voor 5G.

De gebruikte chips in de switches worden geproduceerd op het 16nm-procedé, wat volgens de fabrikant volumeproductie mogelijk maakt. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe Prestera CX 8500-switches op de markt zullen verschijnen en voor welke prijs.

Bron: Marvell

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*