Digitimes: Sony heeft in 2018 52% minder smartphones verkocht dan het jaar ervoor

Door , bron: Digitimes


Sony heeft in (fiscaal) 2018 51,9% minder smartphones verkocht. Dat meldt marktanalist Digitimes - het is Sony's verwachting dat het van april 2018 tot en met maart 2019 nog maar 6,5 miljoen smartphones heeft verkocht. Daarmee stelt het zijn eerdere verwachting van 7 miljoen stuks bij.

De hardwarefabrikant verscheepte vorig jaar nog 13,5 miljoen telefoons. Ter vergelijking; een bedrijf als Huawei zou vorig jaar rond de 200 miljoen smartphones hebben verkocht. De daling zou volgens Digitimes zijn veroorzaakt door stevige concurrentie van onder andere Apple in Japan, Zuidoost Azië en Europa, en ook de concurrentie vanuit China (Huawei, Oppo, OnePlus) zou in markten buiten China aangetrokken zijn.

Verder is het de verwachting dat de mobiele tak, Sony Mobile Communications, dit jaar 490 miljard Japanse Yen (4,39 miljard USD) aan inkomsten zal hebben, naast operationele kosten van 95 miljard Yen (851,8 miljoen Amerikaanse dollar).

Het bedrijf verwacht dat de introductie van zijn mobiele vlaggenschip, de Xperia 1, de mid-range Xperia 10 en een instapper genaamd de Xperia L3 het kantelpunt moeten zijn voor de smartphonetak. Sony zou ook apparaten met 5G aan het ontwikkelen zijn, het eerste model zou waarschijnlijk vóór het einde van 2019 op de markt moeten verschijnen.

De pas aangekondigde Xperia 1.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*