Ikea's slimme rolgordijnen komen later in 2019 uit vanwege firmware-update

38 reacties

Ikea is al een tijdje bezig met domoticaproducten. Zo ook met slimme rolgordijnen, die op 1 april uit zouden moeten komen (nee, geen grapje). Maar het meubelimperium heeft aan The Verge verklapt dat ze wat later komen, in verband met een software-update. Welkom in de toekomst.

Het bedrijf zou er wel een goede reden voor hebben, want het is niet zomaar een firmware-update. De rolgordijnen krijgen namelijk ondersteuning voor Alexa, Siri en Google Assistant. Deze slimme hulpjes zullen beschikbaar zijn vanaf het moment dat ze in de winkel liggen, in plaats van dat ze eerst geüpdatet moeten worden. Bedienen kan ook 'handmatig' via Ikea's app genaamd Trådfri.

De gordijnen zijn ook interessant omdat ze een lagere prijs zouden krijgen dan bestaande modellen. De Kadrilj moet volgens Ikea namelijk 100 euro gaan kosten voor het kleinste formaat, terwijl de Fyrtur-variant een vanafprijs van 120 euro krijgt. De Franse Twitterpagina van Ikea beloofde vorige week dat ze (in ieder geval in Frankrijk) in augustus uit de doeken gedaan zullen worden.

Over een tijdje kun je dus tegen je rolgordijnen roepen dat ze open moeten, zodat je helemaal je bed niet meer uit hoeft. Als je niks te doen hebt, althans.

Bron: The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*