Sponsored: 17 inch gaming in een 15 inch body: de Republic of Gamers Zephyrus S GX701

0 reacties

Kleiner, dunner én nog krachtiger, Republic of Gamers zet een nieuwe standaard met de nieuwe Zephyrus S GX701: een laptop die tot 23% kleiner en 17% dunner is dan gewone laptops. Ondanks deze baanbrekende maten is hij voorzien van extreem krachtige techniek in de vorm van een Intel Core™ i7 8750H processor met maar liefst zes cores én de nieuwste Nvidia GeForce RTX-grafische kaarten. Dit is allemaal gebundeld in een behuizing met een gewicht van slechts 2,7 kilo.

Asus RoG Zephyrus S GX701GX-EV020T

Onopvallend wapen

De Zephyrus S GX701 van Republic of Gamers heeft een bescheiden uiterlijk meegekregen. Daarmee is het niet alleen een krachtig wapen in de strijd voor de games die je speelt, maar ook de perfecte werkomgeving. De krachtige Intel Core™ processor met zes cores, samen met de Nvidia GeForce GTX 2080 Max-Q Design is niet alleen in staat je games optimaal weer te geven, maar zorgt ook voor grensverleggende prestaties in zware software zoals foto- en videobewerkingspakketten. Rendering of het werken met grote hoeveelheden data is geen enkel probleem voor deze slanke geweldenaar, in een mum van tijd ben je klaar. Dat zorgt ervoor dat je meer tijd overhoudt voor andere zaken.

Je ziet de krachtige prestaties er niet aan de buitenkant vanaf. Als je het wil dan kan deze laptop er dankzij de ingebouwde AURA rgb-verlichting er zeer krachtig uitzien. Wil je geen ‘kermis’, dan schakel je het uit en dan valt het niet op dat deze mooie laptop zowel voor je werk als voor games perfecte prestaties biedt.

Onfeilbaar 17,3-inch, 3 ms 144 Hz scherm

Het 17,3-scherm is gevat in uiterst dunne randen, waardoor de screen-to-body ratio van een enorm hoog niveau is. Hierdoor is hij ongeveer net zo groot als een standaard 15 inch laptop. Als je nu nog een oudere 15 inch gaming laptop hebt en een upgrade maakt naar de nieuwe ROG Zephyrus S profiteer je dus niet alleen van de nieuwste technologie, maar ook van een veel groter scherm binnen hetzelfde formaat.

Het scherm biedt een refreshrate van maar liefst 144 Hz. Deze hoge snelheid wordt behaald met veel nauwkeurigheid, ieder beeldje wordt getoond zonder beeldfouten dankzij de G-SYNC-technologie van Nvidia. Het scherm is voorzien van ips-technologie waarmee je verzekerd bent van een optimale, ruime inkijkhoek. Dankzij de Pantone-validatie met 100% rgb komen kleurdetails goed tot hun recht en dat maakt het scherm ook zeer geschikt voor beeldbewerking.

Meer detail en realisme

De ROG Zephyrus S GX701 is uitgerust met een snelle Intel Core™ i7 8750H processor. Deze biedt maar liefst zes krachtige cores en twaalf threads op een kloksnelheid van 2,2 GHz met een turbo naar 4,1 GHz. De processor is gekoppeld aan 8 GB on-board DDR4-2666 geheugen dat je eenvoudig kunt upgraden naar maximaal 24 GB. Dankzij deze combinatie profiteer je ook bij het gebruik van de zwaarste applicaties van de beste performance.

Naast de krachtige Intel-processor vind je een Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q Design. In deze processor werken traditionele CUDA-cores samen met de nieuwe RTX-cores. Hiermee kan het realisme in games op een nog hoger niveau komen, denk hierbij aan de belichting, schaduwen, reflecties en schaduwen in scénes van games die je speelt. Republic of Gamers belooft met ingeschakelde Raytracing, 72 fps in Battlefield 5. Deze krachtige gpu kun je niet alleen voor games inzetten, maar ook gebruiken om sneller content te creëren, deep learning of om met 3D-modellen aan de slag te gaan.

Jij hebt zelf de controle

De ROG Zephyrus S GX701 is een serieuze krachtpatser, wat betekent dat je overal over optimale prestaties kunt beschikken. Soms heb je pure kracht nodig, op andere momenten wil je profiteren van een lang uithoudingsvermogen. Bij andere laptops wordt gekozen om de laptop op de accu te laten werken zonder dat je profiteert van de voordelen van de G-SYNC, Nvidia Optimus wordt dan ingeschakeld om de accuduur te verlengen. Bij de Zephyrus S kun je zelf bepalen welke van de twee je verkiest.

Doordachte en efficiënte koeling

ROG bundelt in de Zephyrus S GX701 de meest moderne en krachtige technologie. Om deze ook optimaal te laten presteren is hij uitgerust met het Active Aerodynamic System (AAS), bestaande uit maar liefst vijf heat pipes en vier grote koelprofielen.Deze profielen hebben 250 0,1 mm dikke vinnen die samen voor een koeloppervlak van maar liefst 110.000 mm² zorgen. De twee koelers doen het werk stilletjes, maar kunnen dankzij de 12 volt-aansluiting voor veel meer kracht zorgen dan traditionele 5 volt-fans.

Asus RoG Zephyrus S GX701GX-EV020T

Om de warmte beter af te voeren kun je de GX701 ietsje omhoog klappen, waarmee hij over wat meer verkoelende lucht kan beschikken. De snelheid van de fans wordt standaard automatisch geregeld, maar je kunt ook zelf de controle overnemen via de toetscombinatie Fn-F5. Een ander handig detail is dat door gebruik te maken van centrifugaalkracht, stof geen kans krijgt in het koelsysteem. Dat zorgt niet alleen voor een langere levensduur, maar ook voor een geruisloze werking.

Optimale dekking

De Zephyrus S GX701 heeft krachtige 802.11ac Wave 2 wifi-adapter aan boord met een maximale snelheid van 1733 Mbit/s. Als je met meerdere mensen in een ruimte bent is het mogelijk dat de verbinding niet optimaal is, daarom heeft ROG niet minder dan vier antennes in deze laptop verwerkt . Dankzij de Rangeboost-technologie heb je daarmee altijd een perfecte verbinding.

Over ROG

Republic of Gamers (ROG) is een submerk van ASUS dat zich toelegt op het maken van de allerbeste gaminghardware en -software. ROG is opgericht in 2006 en biedt een complete lijn van innovatieve producten, waaronder moederborden, grafische kaarten, laptops, desktops, monitors, audioapparatuur, routers en diverse randapparatuur. ROG neemt deel aan, en sponsort grote internationale game-evenementen. ROG-apparatuur is gebruikt om overklokrecords in te stellen en blijft de voorkeur genieten van gamers en enthousiastelingen over de hele wereld. Lees meer over de keuze van deze kampioenen op rog.asus.com

Bron: Republic of Gamers


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Asus RoG Zephyrus S GX701GX-EV020T

Asus RoG Zephyrus S GX701GX-EV020T

  • Laptop
  • Qwerty
  • Intel Core i7 8750H
  • 16 GB
  • 17.3 inch
  • 1920x1080
  • Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q Design
  • 1024 GB
  • 2645 gram
  • Windows
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*