Firefox voegt ondersteuning toe voor Windows Hello

8 reacties

Mozilla heeft in samenwerking met Microsoft ondersteuning toegevoegd voor authenticatie via Windows Hello, waarmee ingelogd kan worden via gezichtsherkenning of een vingerafdruk. De feature is aanwezig vanaf Firefox versie 66, al zal het in eerste instatie wel enkel beschikbaar zijn voor Windows 10 Insiders op de 'fast' ring. Windows Hello Web Authenthication in de browser zou ergens in de lente beschikbaar moeten zijn voor alle Windows 10-gebruikers.

Om Windows Hello als loginmethode op websites kunnen gebruiken, moeten die wel ondersteuning voorzien voor FIDO2 veiligheidssleutels met het CTAP2-protocol. Volgens Mozilla moeten bestaande CTAP1 FIDO U2F-veiligheidssleutels ook werken met de biometrische loginmethode van Microsoft. Pincodes vanuit Windows 10 worden ook ondersteund.

Versie 66.0 van Firefox is vanaf vandaag te downloaden en bevat naast Windows Hello ondersteuning en beveilingsfixes onder meer ook een verbeterde zoekervaring bij meerdere tabbladen, betere performance van extensies, 'vlotter' scrollen en basisondersteuning voor de macOS Touch Bar. 

Bronnen: Mozilla Blog, OnMSFT

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*