Dyson introduceert V11 Absolute snoerloze stofzuiger

57 reacties

Dyson lanceert vandaag een nieuwe high-end snoerloze stofzuiger. De Dyson V11 Absolute is een snoerloze stofzuiger die een aantal nieuwe functies biedt en daarmee meer zuigkracht en een langere werking op de accu belooft. De V11 Absolute beschikt over dezelfde 100 electromotor als zijn voorganger, maar dankzij optimalisaties in het aanzuigsysteem claimt Dyson een 20% hogere effectieve zuigkracht.

De zuigmond van de V10 is voorzien van twee automatisch draaiende borstels die aangedreven worden door een eigen 100 Watt motor. Nieuw bij de V11 is de 'dynamische ladingssensor' (DLS) die op basis van de weerstand van de borstels herkent of de stofzuiger op een gladde ondergrond of op tapijt wordt gebruikt, zodat de zuigkracht wordt aangepast bij een overgang van tapijt naar harde vloer en andersom. Hierdoor kunnen tapijten grondig worden gereinigd en kan bij harde vloeren de gebruiksduur worden verlengd.

Dyson heeft de V11 voorzien van een sterkere accu met een capaciteit van 91 Wh en belooft daarmee tot 60 minuten contante zuigkracht. Die werkduur is overigens afhankelijke van de gekozen bedrijfsmode en wordt alleen behaald in de eco-stand. De stofzuiger heeft daarnaast een auto-stand waarin deze zich automatisch aanpast aan de ondergrond en een boost-stand, waarin maximaal vermogen beschikbaar is. In die hoogste modus verbruikt de motor bijna 600 Watt en garandeert Dyson 5 minuten werktijd. 

Een andere verbetering bij de V11 is de toevoeging van een klein display achterop de motorunit. Deze laat niet alleen de huidige zuigmodus en de resterend accutijd zien, maar geeft ook grafisch feedback als de stofbak geleegd moet worden en biedt hulp in de vorm van animaties bij problemen, bijvoorbeeld als het filter achterop de motor niet correct gemonteerd is.

De Dyson V11 krijgt een adviesprijs van 699 euro.

Eigenschappen

  • De Dyson V11 stofzuiger heeft drie vermogensstanden die zijn ontworpen voor tal van taken. Zo beschikt de gebruiker bij het schoonmaken altijd over de juiste zuigkracht.
  • Auto-stand: detecteert, past zich aan en reinigt grondig. In deze stand zorgt de stofzuiger voor een optimaal evenwicht tussen vermogen en gebruiksduur en wordt de zuigkracht slim aangepast aan de verschillende vloertypen.
  • Boost-stand: ontworpen voor een grondige reiniging van hardnekkig vuil, waarbij tot 5 minuten lang de krachtigste zuigkracht wordt geleverd.
  • Eco-stand: biedt een gebruiksduur tot 60 minuten, om langere tijd alle soorten vloeren schoon te maken
  • Met een tot wel 40% groter stofreservoir hoeft er minder vaak te worden gestopt, terwijl de 'point and shoot'-uitlijning zorgt dat het stofreservoir makkelijk en hygiënisch kan worden geleegd.
  • De vloerzuigmond met hoog koppel past zich automatisch aan de verschillende vloertypen aan als het apparaat in de Auto-stand staat. De vloerzuigmond met zachte roller is ontworpen voor harde vloeren. Hiermee kunnen fijne stofdeeltjes en grote vuildeeltjes tegelijkertijd worden opgezogen.
  • De gemotoriseerde miniborstel verwijdert haar en hardnekkig vuil uit nauwe ruimtes zoals bij de trap of in de auto.
  • De vrijheid van het werken zonder snoer en de mogelijkheid om de steelstofzuiger in één klik te transformeren tot een kruimelzuiger maakt het makkelijk om alle stof en allergenen in huis en in de auto te verwijderen.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*