HP Reverb VR-headset biedt 2160x2160 pixels per oog voor $599

28 reacties

Het is al een tijdje bekend dat HP werkte aan een virtual reality headset, en nu heeft het bedrijf de headset ook officieel uit de doeken gedaan. De HP Reverb richt zich op consumenten en wil met zijn hoge resolutie van 2160 x 2160 pixels per oog de concurrentie aangaan met onder meer de HTC Vive Pro. Ter vergelijking: de Vive Pro heeft een resolutie van 1440 x 1600 pixels per oog. Verder komt Hewlett-Packard ook met een iets duurdere Pro-versie van de Reverb gericht op de businessmarkt met een gezichtsmasker en verbindingskabel voor de HP Z VR draagbare pc in rugzakformaat. Verder zijn beide versies qua specificaties identiek.

Het gezichtsveld is 114 graden groot en de Reverb headsets bieden ondersteuning aan voor Windows Mixed Reality en Steam VR. Het scherm is bovendien van het lcd-type en geen oled-paneel, zoals we vaker bij andere VR-headsets zien. Verder legt HP een stevige nadruk op het lage gewicht van 500 gram en hoog draagcomfort, al is dat laatste uiteraard een subjectief gegeven. De headset bevat ook twee camera's aan de voorzijde die passthrough ondersteunen, waardoor je zelfs met de headset op nog kan zien wat er in je omgeving gebeurt. Externe trackingstoestellen zijn niet vereist.

Europese adviesprijzen heeft HP nog niet bekendgemaakt, maar de consumentenversie van de HP Reverb heeft wel een prijskaartje van $599 gekregen in de Verenigde Staten. De Pro-versie krijgt een meerprijs van $50. Twee bewegingscontrollers worden meegeleverd. Vanaf April zouden zowel de gewone Reverb als de Pro-versie beschikbaar moeten zijn.

Bron: HP

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*