Qualcomm lanceert QCS400 SoC's voor slimme speakers

0 reacties

Slimme speakers, soundbars en digitale assistenten hebben zich in de afgelopen paar jaar als een serieuze productcategorie gevestigd. Waar deze eerst nog chips voor betaalbare smartphones gebruikt werden, zijn er de afgelopen jaren ook speciale chips voor ontwikkeld door onder andere Qualcomm. Dit bedrijf heeft nu een nieuwe lijn chipsets aangekondigd.

De QCS400-serie chips bestaat uit een viertal chip die verschillende features bevatten, waarbij veel uit het smartphone-portfolio lijkt te komen. De QCS407 is de meest high-end variant en heeft een quad-core cpu, Adreno 306-gpu en apparte DSP's voor zowel audio als spraakherkenning. Draadloos is ie goed uitgerust met 802.11ac met 2x2 MIMO, Bluetooth 5.1 (met aptX adaptive ondersteuning) en Zigbee. 32 audiokanalen worden ondersteund.

QCS405 is identiek aan de QCS407, op de ondersteuning voor 12 audiokanalen na. De QCS404 en QCS403 moeten het ook zonder gpu doen en kunnen daarmee geen beeldscherm aansturen. De QCS403 gaat verder nog een stapje naar beneden met maar twee cpu-kernen.

Bronnen: Qualcomm, QCS400

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*