Azerty: We verkopen bijna evenveel AMD- als Intel-processoren

96 reacties

De afgelopen twee jaar heeft AMD een serieuze comeback gemaakt op de processormarkt. Het formaat van deze inhaalslag echter is moeilijk meetbaar. Steam en PassMark publiceren maandelijks cijfers van hun eigen applicaties, maar gericht op specifieke gebruikersgroepen en bovendien internationaal gemeten. Vandaag heeft een Nederlandse webshop ook wat meer over de verkoopcijfers en verhoudingen tussen het aandeel Intel en AMD bekend gemaakt.


Het welbekende Azerty verkoopt maandelijks naar eigen zeggen ongeveer 10.000 processors, zowel los als geassembleerd in een systeem. De winkel heeft nu aangegeven dat bijna de helft daarvan modellen van AMD zijn.


Bron: Azerty

We merken dat IT-enthousiastelingen de ontwikkelingen in de processormarkt
razend interessant vinden, maar er in de Nederlandstalige markt eigenlijk
geen goede bron voor cijfers hierover was. Daarom hebben we besloten om
onze inzichten als een van de grootste IT-leveranciers van de Benelux te
delen.

Aldus het begeleidende persbericht.

Deze statistieken gaan zoals gezegd over de verkopen van losse processors én in door Azerty samengestelde en verkochte systemen. Daarmee geven ze potentieel een beter beeld van de huidige situatie in de markt dan het marktaandeel, waar het veel langer duurt totdat verkoopaantallen significant zichtbaar zijn. Azerty is natuurlijk gericht op een bepaalde doelgroep gebruikers, maar wel een van de grotere spelers in de Nederlandse markt.


Op Steam gebruikt 17,3% van de Windows-gebruikers een AMD-processor


23,0% van de PassMark gebruikers heeft een AMD-processor

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*