Streacom komt met high-end Mini ITX-case: de DA2

13 reacties

Streacom heeft een nieuwe mini-itx behuizing aangekondigd. Het gaat om de DA2, een minimalistisch ogende case die in het luxueuze segment van de markt wordt gepositioneerd. De binnenkant van de case kan naar wens aangepast worden, omdat verschillende montagepunten via rails verschoven kunnen worden.

Het uiterlijk van de DA2 wordt gedomineerd door het geborstelde aluminium waar de buitenkant uit vervaardigd is. Dit kastje heeft geen window; buiten een gezonde hoeveelheid ventilatiegaten, de aan-/uitknop en één usb type-c connector is er buitenop weinig te bespeuren. De minimalisten onder ons zullen dit waarschijnlijk kunnen waarderen.

Aan de binnenzijde wordt dat thema doorgezet: buiten de via rails verplaatsbare montagepunten voor je onderdelen is het interieur vrij leeg. Hierdoor kun je er relatief veel in kwijt: dual-slot videokaarten tot 330 millimeter lang en processorkoelers tot 145 mm hoog passen volgens Streacom in de DA2. Je kunt er ook voor kiezen om een standaard atx-voeding te plaatsen (tegenover een sfx-exemplaar), maar dat snoept wel ruimte weg voor je videokaart.

In de case is plaats voor één 80mm-ventilator achterin; aan de zij-en bovenkant kunnen fans tussen de 40 en 180 millimeter in diameter worden geplaatst. Alternatief kun je in de 17,5 liter grote DA2 een radiator van maximaal 280 mm kwijt voor waterkoeling. Wat opslag betreft is er ruimte voor maximaal zes 2,5-inch schijven, en drie grotere 3,5-inch modellen.

De Streacom DA2 komt in het zilvergrijs en zwart beschikbaar voor een adviesprijs van 199 pond (omgerekend zo'n 230 euro). Een snelle zoekopdracht in onze Prijsvergelijker leert ons dat hij al voor iets minder te bestellen is. 

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*