Micron vermindert productie, noemt CPU-tekorten als deel van de reden

16 reacties

Geheugenfabrikant Micron gaat zijn productie voor 2019 met zo'n 5 procent verminderen. Tijdens een conference call over zijn financiële resultaten maakte het bedrijf dat bekend. Als één van de redenen voor het terugschroeven noemt Micron de 'erger dan verwachte cpu-tekorten'.

Daarmee doelt het Amerikaanse bedrijf waarschijnlijk over de problematiek bij Intel, die ervoor zorgt dat de cpu's van het blauwe kamp slecht verkrijgbaar zijn. Als gevolg hiervan zijn de straatprijzen van de Core-processors veelal boven de adviesprijs. Gisteren maakte webshop Azerty nog wereldkundig dat het inmiddels bijna evenveel AMD- als Intel-cpu's verkoopt. Dat is natuurlijk deels vanwege de sterke Ryzen-lijn van team rood, maar ook de opgelopen prijzen bij Intel-chips zullen hier een rol in spelen.

Terug naar Micron. Buiten de situatie rondom Intel geldt er in de geheugenmarkt sowieso een dalende trend wat prijzen betreft, wat logischerwijs ook lagere inkomsten met zich mee brengt. In het afgelopen (fiscale) kwartaal zag de fabrikant de omzet met 26 procent dalen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. En aangezien de dram-prijzen naar verwachting nog verder zullen dalen is het niet gek dat Micron het voor het komende kwartaal niet zo rooskleurig inziet: een omzetdaling van nog eens 17 procent is de prognose.

Het bedrijf denkt wel dat er in de tweede helft van kalenderjaar 2019 weer een stijgende lijn ingezet zal worden. Rond het midden van het jaar wordt verwacht dat de processortekorten grotendeels opgelost zullen zijn.

Bronnen: Tom's Hardware, DigiTimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*