'Apple's A14 zal gebaseerd worden op 5nm-productieproces'

63 reacties

In februari hoorden we dat TSMC, dat al sinds 2016 verantwoordelijk is voor het produceren van de SoC's die Apple's mobiele apparaten aansturen, in 2019 de exclusieve taak zou krijgen om de Apple A13 te bakken. Het lijkt dan ook vanzelfsprekend dat we die chip zullen zien in de nieuwe iPhones, die volgens Apple's traditionele schema dit najaar zullen volgen. Als we de geruchten mogen geloven moet het bijzondere aan de A13 zijn dat deze chip gefabriceerd zou worden op basis van een verbeterde versie van het 7nm-proces dankzij lithografiemachines, die gebruik maken van extreem ultraviolet licht (EUV).

Dat klinkt indrukwekkend, maar naar verluidt leidt dit voornamelijk tot een tussen de zes en twaalf procent hogere energie-efficiëntie. Het research & development team en het design team van Apple zouden dan ook al de laatste hand gelegd hebben aan de eerstvolgende belangrijke Apple SoC, met name de A14. Die chip zou tussen de 14,7% en 17,1% sneller zijn dan de A13 dankzij 5nm EUV-technologie. De kleinere afstanden tussen de transistoren zorgen ervoor dat energie-efficiëntie omhoog gaat, terwijl er ruimte vrij komt voor meer transistoren op een even groot oppervlakte, zodat ook de prestaties beter worden.

Reken er echter niet op dat we deze chip gaan zien vooraleer Apple in het najaar van 2020 zijn iPhones opnieuw vervangt. Daarnaast is het ook belangrijk om in het achterhoofd te houden dat zelfs als deze informatie klopt, er nog een lange weg te gaan is vooraleer de eerste A14-chip in een toestel komt.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*