Eerste iPhone prototype na jaren alsnog uitgelekt

12 reacties

In de Benelux maakten we helaas nooit kennis met de originele iPhone uit 2007. Het eerste toestel dat hier gelanceerd werd, was uiteraard de iPhone 3G, die een jaartje later op de markt kwam. Hoewel het dus vreemd lijkt dat we, meer dan 10 jaar na de release van een toestel dat hier nooit het daglicht zag, er nog een artikel over schrijven, is er interessante informatie aan het licht gekomen over Apple's eerste mobiele telefoon: The Verge heeft een prototype van het toestel te pakken gekregen.

Het gaat om een rode printplaat, die als codenaam 'M68' kreeg. Zoals je op de afbeeldingen kan zien is de printplaat een stuk groter dan het uiteindelijke toestel was. De reden daarvoor is dat de eerste iPhone zelfs binnen Apple een goed bewaard geheim was. Op de rode printplaat konden ingenieurs dus werken aan de verschillende onderdelen en er drivers voor maken, maar net als de rest van de wereld werden ook de meesten onder hen verrast wanneer Jobs de voorloper van de moderne smartphones tevoorschijn toverde in 2007.

Op de printplaat kunnen we allerlei onderdelen zien van de hand van (toenmalige) partnerbedrijven van Apple, zoals Intel, Infineon, CSR, Marvell, Skyworks en Samsung. Gezien de geschiedenis die gekoppeld is aan de M68, zou deze dus zeker niet misstaan in een Apple-museum.

Bronnen: iCulture, The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*