Socket AM4-moederborden krijgen BIOS-update voor Ryzen 3000-CPU's

63 reacties

De eerste fabrikanten van moederborden zijn begonnen met het updaten van moederborden voor AMD's aankomende Ryzen 3000-processors. Zowel Asus, Biostar als MSI hebben AGESA-versie 0.0.7.0 uitgebracht voor een groot aantal moederborden. Deze bevat microcode voor de ondersteuning van deze nieuwe Ryzen-processors met codenaam Matisse.

Bij de release notes van de nieuwe bios-versie met Agesa 0.0.7.0 staat enkel vermeld dat deze voor "ondersteuning van de nieuwe processors" is. Uiteraard staan de namen van deze chips nog niet erbij, maar zeer waarschijnlijk gaat het om Ryzen 3000-processors die AMD ergens rond het midden van dit jaar wil uitbrengen.

Deze processors worden gebaseerd op Zen 2, met een nieuw 7nm-productieprocedé en een nieuwe Zen 2-core. Verbeteringen die hiermee komen zijn onder andere een betere branch predictor, een slimmere data pre-fetcher en grotere micro-op caches. Maximaal zou dit een 29% hogere ipc betekenen, maar vermoedelijk zal de gemiddelde verbetering lager liggen. Er komen maximaal 16 cores in een mainstream-processor.

Mogelijk brengt AMD de nieuwe processors uit op 7 juli, zoals een eerder gerucht beschreef.

Lees ook:

Bronnen: TechPowerUp, Golem

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*