Apple kondigt Apple News+ aan; $ 9,99 abonnement voor tijdschriften en kranten

9 reacties

Op zijn media-evenement heeft Apple vanavond een nieuws-abonnement aangekondigd. Apple News+ is een abonnement van $ 9,99 waarin een aantal grote kranten en veel tijdschriften aangeboden worden. Vanaf vandaag komt het beschikbaar in de VS en Canada, maar vanaf de herfst ook in het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Het abonnement is een aanvulling op het huidige Apple News. Ruim 300 tijdschriften zitten in het abonnement, waaronder bijvoorbeeld National Geographic, Time en Esquire. Daarnaast zit een aantal grote kranten erbij, zoals The Wall Street Journal en de Los Angeles Times. Deze worden aangeboden met een layout die volledig aangepast is aan het apparaat. De cover kan bijvoorbeeld een video bevatten, maar ook animaties, fullscreen foto's en andere design-elementen.

Volgens Apple worden er mensen ingezet om artikelen te selecteren en aan gebruikers te presenteren, waarbij ook suggesties gedaan worden over onderwerpen die je niet in eerste instantie kiest. Dit om een zogenaamde filter bubble te voorkomen, waar bijvoorbeeld Facebook en andere sociale media berucht om zijn. Verder worden suggesties op het apparaat zelf gemaakt en kan Apple niet zien wat je leest. Daarnaast kunnen adverteerders je leesgedrag niet volgen.

Het abonnement gaat in de VS $ 9,99 kosten en komt daarnaast ook in Canada beschikbaar vanaf vandaag. In de herfst volgt een uitbreiding naar Australië en Europa, waarbij het Verenigd Koninkrijk de eerste is. Voor die prijs kan het hele gezin er gebruik van maken.

Bron: Apple

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*