Apple wordt creditcard-aanbieder in VS, lanceert Apple Card

27 reacties

Apple komt met een eigen creditcard genaamd de Apple Card. Dit is een aanvulling op de bestaande Apple Pay-dienst die het gratis gaat aanbieden in samenwerking met Goldman Sachs en MasterCard. De basis is een digitale kaart, maar als reserve komt er ook een fysieke kaart. Bij betalingen met de Apple Card krijg je standaard 2% cashback. Verder breidt het uit door de telefoon als vervoerbewijs in het openbaar vervoer te gebruiken.

De digitale Apple Card leeft binnen de Apple Pay-app op de iPhone en kan gratis aangevraagd worden via de iPhone. Hij werkt overal waar Apple Pay ook geaccepteerd wordt, dus bij praktisch elk betaalpunt voor contactloos betalen, maar ook online. Betalingen gaan via het al bestaande Apple Pay en zijn volgens de fabrikant volledig geanonimiseerd. Het kan naar verluidt niet zien wat je koopt, waar je het koopt en hoeveel het kost.

Bij elke betaling krijg je 2% cashback, waarmee je dus effectief geld toe krijgt bij gebruik. Voor aankopen bij Apple krijg je 3% terug en met de fysieke kaart 1%. Aanmelden is gratis en de rentes bij schuld zouden lager zijn. Functies die aangeboden worden zijn een duidelijk overzicht van de uitgaven per dag met een weekoverzicht. Ook staat er een totaalbedrag van de betalingen en wanneer je bijvoorbeeld weer salaris ontvangt.

Als aanvulling op de digitale kaart, voor als die bijvoorbeeld niet geaccepteerd wordt, komt er een fysieke creditcard. Deze is volledig gemaakt van titanium, in wit uitgevoerd en met een gegraveerd Apple-logo. Er staat alleen een naam op, dus geen vervaldatum, rekeningnummer of beveiligingscode.

De dienst komt deze zomer beschikbaar in de VS.

Bronnen: Apple, The Verge

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*