Ikea laat Symfonisk-speaker in samenwerking met Sonos vast zien

7 reacties

Het is al wat langer bekend dat Ikea in samenwerking met Sonos aan een lijn van slimme speakers werkt. De aankondiging van deze Symfonisk-speakers wordt op 9 april verwacht, maar het heeft van een model vast een paar afbeeldingen online gezet, nadat het een Red Dot-designaward heeft gekregen.

Op de afbeeldingen is een smalle, maar hoge speaker te zien met een beperkt formaat. In de ene setting staat hij op een kastje naast boeken, terwijl hij op de tweede foto opgehangen is aan de muur als plank, waarna er iets op gezet kan worden. Het uiterlijk is donkergrijs met een grille van wat lijkt op spijkerstof. Voorop zit een label met de logo's van Ikea en Sonos. Onderaan zitten knoppen voor afspelen/pauzeren en het volume.

Het model op de afbeeldingen lijkt sterk op een prototype dat de twee bedrijven eerder lieten zien. Er zijn nog geen technische details bekendgemaakt, gezien de officiële introductie op 9 april is in Milaan. We weten echter al dat het een wifi-speaker zal zijn die zo te zien alleen een stroomkabel nodig heeft. Volgens Ikea wordt hij betaalbaar. De goedkoopste Sonos-speaker kost zo'n 160 euro. In augustus zou hij op de markt komen.


Het prototype.

Bronnen: The Verge, Ikea

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*