Samsung komt met Q-serie soundbars voor QLED TV’s

9 reacties

Samsung heeft twee nieuwe Q-serie soundbars met Acoustic Beam-technologie en de nieuwe functie Adaptive Sound aangekondigd. Laatstgenoemde moet de content die op tv wordt afgespeeld analyseren en de ideale geluidsinstellingen per scene aanpassen. Daarnaast schakelen de HW-Q70R en HW-Q60R de modus automatisch in als een Samsung 2019 QLED tv is aangesloten en de AI-modus aanstaat.

Acoustic Beam moet met een rij van openingen in een speakerbuis zorgen voor een dynamischer, panoramisch geluid. Daarmee wordt volgens Samsung elke hoek van de kamer gevuld met vol geluid. Om de soundbars slim en eenvoudig te kunnen integreren is bluetooth toegevoegd. Zo moet je direct vanaf je smartphone van muziek kunnen genieten.

De HW-Q70R is verder uitgerust met ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X 360 graden surround sound-technologie. Dit type heeft daarnaast een slank ontwerp met een hoogte van slechts 59 mm. Daarmee moet de soundbar ideaal bij de QLED tv passen, aldus de fabrikant.

De Samsung HW-Q60R is vanaf begin april verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 549,-. De Samsung HW-Q70R is eind april beschikbaar en kost € 749,-.

Bron: Samsung

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*