Polaroid-gevoel in een nieuw jasje bij Canon

Door


Vrijwel iedereen is bekend met het Polaroid-concept waarbij de genomen foto direct uit de camera rolt. HP probeerde een tijd geleden dit nostalgische gevoel terug te brengen met de Sprocket. Inmiddels heeft ook Canon een aantal nieuwe ‘instant-cameraprinters’ geïntroduceerd.

De nieuwe apparaten heten ‘Zoemini S’ en ‘Zoemini C’ en maken gebruik van respectievelijk 8- en 5-megapixel camerasensoren. Beide cameraprinters drukken de foto’s af op zelfklevend 2x3-inch (5 bij 7,6 cm) Zink-fotopapier. De Zoemini S beschikt over bluetooth-connectiviteit wat het mogelijk maakt om de foto’s direct door te sturen naar een smartphone. De Zoemini C heeft een spiegel aan de voorzijde waarmee, volgens Canon, het mogelijk moet zijn om de perfecte selfie te maken. Uiteraard beschikken beide camera’s over een microsd-kaartslot.

Volgens de marketingafdeling zijn de camera’s: ‘een must-have voor iedereen die zijn of haar (vakantie)avonturen met vrienden en vriendinnen, een spontane selfie, de leukste festivalmomenten of een Intagram-waardig gerecht wil vastleggen, printen en delen.’

De Canon Zoemini S en Zoemini C zijn vanaf eind april verkrijgbaar voor respectievelijk 169 en 119 euro.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*