Samsung Galaxy S10 met 5G komt voorlopig niet naar Benelux

Door , bron: Samsung


Samsung heeft bekendgemaakt dat het de 5G-versie van de Galaxy S10 op 5 april uitbrengt in Zuid-Korea, het thuisland van Samsung. Sinds kort is daar een 5G-netwerk in gebruik - iets dat in de Benelux nog niet het geval is. Dit wordt ook als reden genoemd waarom het toestel hier niet uitkomt. De Galaxy S10 5G heeft een groter scherm, grotere accu en een extra camera ten opzichte van de reguliere S10.

De S10 5G is een ander model dan de reguliere S10, S10+ of S10e. Met zijn 6,7 inch oledscherm is hij groter dan de reguliere S10 en achterop zit nog een vierde camera. Naast de standaard-sensor heeft deze nu een telelens, groothoeklens en een time-of-flightsensor. De 5G-verbindingen zijn 

Intern zijn er ook verschillen. Buiten de hardware voor 5G-verbindingen is er een grotere 4500mAh-accu aan boord die met 25 watt draadloos geladen kan worden. Dit is overigens een functie die met een softwareupdate ook naar de reguliere S10-modellen komt. Tegelijk zijn er ook overeenkomsten, want dezelfde Exynos 9820-soc of Snapdragon 855 wordt gebruikt als hardware.

Het is niet bekend wat de Galaxy S10 5G gaat kosten, maar zeer waarschijnlijk kost hij meer dan de S10+. Dat toestel heeft een adviesprijs van minimaal 999 euro. Of hij in de toekomst wel naar de Benelux komt is niet bekendgemaakt. Wel zegt het bedrijf dat de beschikbaarheid uitgebreid wordt naar andere landen.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*