Nvidia: "We kunnen op elk moment de meest efficiënte GPU ter wereld maken"

Door , bron: PCGamesN


AMD heeft met de Radeon VII de eerste consumentenvideokaart die op 7 nanometer is geproduceerd. Best knap, zeker aangezien Nvidia met zijn huidige RTX 2000-lineup nog op 12 nanometer zit. Maar als het aan Nvidia ligt, is die chipontwerper nog steeds degene die de meest efficiënte gpu's maakt.

Dat vertelde Nvidia's ceo Jen-Hsun Huang op het GPU Technology Conference (GTC) aan PCGamesN. Hij zei letterlijk:

Wat ons zo bijzonder maakt, is dat we de meest energie-efficiënte gpu's ter wereld kunnen maken, op elk moment. Kijk maar naar Turing; de efficiëntie is zelfs vergeleken met het 7nm-procedé van anderen uitstekend, terwijl Turing gebruik maakt van 12 nanometer. En we moeten de meest betaalbare technologie gebruiken.

Zowel Nvidia als AMD is klant bij de foundry TSMC. Het nieuwe productieproces op 7nm zou nu het leeuwendeel van de inkomsten van het bedrijf zijn, een groter deel dan de inkomsten van het 16nm-procedé. De foundry verwacht dat in de loop van 2019 nog honderderden klanten de overstap zullen maken naar het kleine procedé. Het gerucht gaat echter dat Nvidia een contract heeft getekend met Samsung voor zijn euv-proces op 7 nanometer. Deze chips zouden aan het eind van dit jaar samples krijgen, en ze zouden in producten kunnen zitten in 2020.

Nvidia constateerde dus dat het de meest betaalbare technologie moet gebruiken, waarmee het waarschijnlijk doelde op het feit dat 7 nanometer geen goedkoop procedé zal zijn, gezien de toegenomen complexiteit. Het bedrijf bedoelde waarschijnlijk ook het hbm2-geheugen, dat AMD gebruikt in zijn nieuwe Radeon VII. Het gestapelde geheugen is namelijk erg duur, wat waarschijnlijk ook een factor is voor de hoge prijs van AMD's geesteskind.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*