iFixits teardown van de nieuwe iPad Mini 5 krijgt weer een 2 voor reparatiegemak

53 reacties

iFixit heeft een nieuwe teardown op zijn site geplaatst, en wel die van de nieuwe iPad Mini. Aan de buitenkant lijkt hij misschien op de iPad Air, maar aan de binnenkant is het eigenlijk een geüpdatete iPad Mini 4. Het is dus géén verkleinde iPad Air, zoals Apple zelf beweert.

Hij heeft namelijk verschillende onderdelen die Apple eigenlijk al gebruikt in andere producten - slim hergebruikt dus. De layout van de onderdelen komt overeen met de iPad Mini 4, en het camerasysteem is dat van de iPad Pro. Het uiterlijk lijkt eerder op dat van de iPad Air, en er zit zelfs een 3,5mm-jack op.

iFixit geeft altijd een score mee aan de producten die ze uit elkaar laten, die laat zien hoe gemakkelijk ze te repareren zijn. De iPad Mini 5 kreeg een score van slechts 2 uit 10. Hij had maar één pluspunt; het enige wat je nodig hebt om hem los te schroeven is een schroevendraaier met een Philips-kop. Vergeet wel je mesjes en dergelijke niet, die heb je ook hard nodig. De nadelen waren dat de accu onnodig moeilijk te vervangen was, er overal lijm aanwezig was en dat je eerst de homeknop moet verwijderen om het scherm los te kunnen halen. Dat laatste schijnt ook erg lastig te zijn. Conclusie: de 'repareerbaarheid' is niet verbeterd ten opzichte van de vorige generatie.

 

 

Bronnen: iFixit, ArsTechnica


Besproken producten

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*