Gebruikers melden reclame in Android TV-thuisscherm, Google spreekt van een 'test'

Door , bron: XDA Developers


Gebruikers van Googles Android TV-ecosysteem hebben melding gedaan van 'sponsored content' op hun thuisscherm. Dat meldt XDA Developers, een grote community voor Android-ontwikkelaars en -enthousiastelingen. De advertenties verschijnen sinds een recente update voor het besturingssysteem.

Eigenaren van bijvoorbeeld een Nvidia Shield TV-box of Sony smart-tv zagen recentelijk zogenaamde 'Promotional Channels' in hun Android-launcher opduiken. Aanvankelijk leken de advertenties niet vermeden te kunnen worden, maar door de desbetreffende app-update ongedaan te maken kan men ze met een instelling uitschakelen. Hoe dat exact in zijn werk gaat kun je hier lezen.

XDA deed navraag bij Google, en kreeg het volgende statement terug:

Android TV is committed to optimizing and personalizing the entertainment experience at home. As we explore new opportunities to engage the user community, we’re running a pilot program to surface sponsored content on the Android TV home screen.

Volgens de internetgigant zou het dus gaan om een pilotprogramma waarin de verwerking van advertenties uitgeprobeerd wordt. De ervaringen en data van gebruikers die de gesponsorde berichten nu te zien krijgen zullen dus waarschijnlijk gebruikt worden om te bepalen of dit een vaste feature in het Android TV-systeem wordt.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Nvidia Shield TV 16GB (2017) Remote + Game Controller

Nvidia Tegra X1, 16 GB, 3 GB, HDMI 2.0, Android 7.0

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

229,00 €

gem. 229,00 €
3 shops, 2x voorraad

Nvidia Shield TV 16GB (2017) Remote Only

Nvidia Tegra X1, 16 GB, 3 GB, HDMI 2.0, Android 7.0

Specificaties Prijzen

199,00 €

gem. 199,00 €
2 shops, 2x voorraad

Nvidia Shield TV Pro 500GB (2017)

Nvidia Tegra X1, 500 GB, 3 GB, HDMI 2.0, Android 7.0

Specificaties

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*