Sponsored: De voordelen van ASUS ScreenPad in de praktijk

Door , bron: ASUS


Eerder al hebben we de basismogelijkheden van ASUS ScreenPad uit de doeken gedaan. Met ASUS ScreenPad is het touchpad van je ASUS Zenbook Pro UX480 of UX580 ook een scherm waarmee je over veel extra mogelijkheden beschikt. Zo heb je zelfs op een compacte 14 inch laptop een numeriekveld, een ingebouwde calculator, handige shortcuts en kun je razendsnel je muziek op Spotify en video’s op YouTube bedienen. In dit artikel gaan we wat verder in op de mogelijkheden Asus ScreenPad.


Asus Zenbook Pro 14 UX480FD-BE023T
ScreenPad vind je op de ASUS Zenbook Pro UX480 en UX580.

ASUS biedt je de mogelijkheid om het ScreenPad letterlijk naar je hand te zetten. Standaard zijn de snelkoppelingen die in de launcher zijn ingebouwd misschien niet de meest logische keuzes. De ASUS Giftbox heb je maar één keer nodig en ook zul je niet dagelijks de Microsoft Store en het Instellingenmenu van Windows hoeven bezoeken.

Door op het wijzigicoon in de vorm van een potlood te klikken kun je de snelkoppelingen naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je hier bijvoorbeeld Word, Excel, Outlook en PowerPoint toevoegen of een link naar je favoriete website of andere software die je vaak gebruikt. Je kunt zonder meer ieder programma dat je terug kunt vinden in het Startmenu van Windows hier toevoegen.

ScreenPad als monitor

Door op F6 te drukken kun je de functies van ScreenPad aanpassen. Je kunt hem gebruiken in de ScreenPad-mode, als gewoon touchpad, hem uitschakelen én als tweede scherm. Als tweede scherm worden de mogelijkheden nóg interessanter. Je beschikt dan over een full hd-monitor in je touchpad. Het is weliswaar klein, maar wel erg praktisch.

Je kunt hem gebruiken voor het bekijken van een video tijdens het werken. Dat is natuurlijk vooral handig als je vingers niet in de weg zitten en je laptop bijvoorbeeld in een dock staat. Het neemt dan ten slotte veel minder ruimte in beslag dan een tweede scherm zou doen. Zo kun je bijvoorbeeld via YouTube of NPO Start video kijken zonder dat dit ruimte op je hoofdscherm in beslag neemt. De extra pixels zijn ook handig om te gebruiken met Adobe software, of andere programma’s waar je menu’s uit het hoofdscherm kunt uitnemen.

Die kun je daarna plaatsen op je ScreenPad en nemen zodoende geen ruimte meer in beslag op je hoofdscherm. Ook een boodschappenlijstje of spiekvelletje kun je hier neerzetten. Net als bij een gewone extra monitor kun je zelf bepalen hoe het tweede scherm gepositioneerd wordt. Standaard is het onder het gewone scherm geplaatst in Windows, maar je kunt als je dat wenst het er ook boven of onder zetten.

Conclusie

Doordat ASUS Screenpad een volwaardig full hd-scherm is, heb je de beschikking over heel veel mogelijkheden. Je kunt veel functies helemaal naar je eigen hand zetten, waardoor je nog sneller én handiger kunt werken. Dat maakt dat ASUS ScreenPad in de praktijk een duidelijke meerwaarde biedt. 


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*