"Apple komt in tweede of derde kwartaal met een 31,6-inch 6K-monitor met mini-led"

33 reacties

Verschillende bronnen hebben opgevangen dat Apple's interesse in mini-led-techniek voor displays is toegenomen. De techmagnaat zou meerdere producten met de technologie op de planning hebben staan, waaronder een nieuw los display, een iPad en een Macbook.

De monitor zou een schermdiagonaal van 31,6-inch hebben, en een 6K-resolutie. Dat is een hele verbetering ten opzichte van Apple's vorige externe display, het Thunderbolt Display, dat een quad-hd-resolutie had en 27-inch groot was. De achtergrondverlichting moet gebruik maken van ongeveer 500 led's van zo'n 600 micron groot, afkomstig van het Japanse Nichia. Dat is veel groter dan de gemiddelde mini-led, wat betekent dat niet iedere pixel over een afzonderlijke micro-led beschikt en slechts gebruikt wordt voor de backlight.

Naast een monitor gaat Apple naar verluidt komen met een iPad en een Macbook met de technologie, maar die komen pas ver in 2020 of in het begin van 2021. De reden daarvoor zou zijn dat deze producten van 'echte' mini-led gebruik maken, waarbij er 15 tot 25 keer zoveel leds aanwezig zijn. De iPad met dit scherm zou een diagonaal van 10- tot 12-inch hebben, en de Macbook moet een 15- tot 17-inch scherm krijgen. Waarschijnlijk gaat het dus om iPad Pro's en Macbook Pro's, gezien de grootte en het prijskaartje van een dergelijk display.

Het rapport concludeert dat Apple geïnteresseerd is in deze technologie omdat het displays mogelijk maakt met een hoger contrast, betere local dimming en een groter kleurbereik. Bovendien heeft mini-led geen last van burn-in.

Vergeet niet dan mini-led niet hetzelfde is als micro-led - Apple doet er momenteel onderzoek naar het laatste. Helaas zullen we die techniek pas tegen 2023 op de markt zien, als alles mee zit.

We hopen dat zo'n mooie Mac OS-achtergrond nóg beter tot zijn recht komt op een display met mini-led.

Bronnen: Digitimes, 9to5Mac


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Apple Thunderbolt Display

Apple Thunderbolt Display

  • 27 inch
  • 2560x1440
  • 109 ppi
  • IPS / PLS / AHVA
  • 12 ms
  • 375 cd/m²
  • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*