Steam hardware survey toont groei in aandeel Nvidia RTX-kaarten

Door , bron: Valve


Naar goede gewoonte lanceert Valve, het bedrijf achter distributieplatform Steam, een maandelijks overzicht van de gebruikte hardware en software van gebruikers. Hoewel het uiteraard geen harde cijfers zijn, is dit wel een goede indicatie van het success van bepaalde videokaarten. In de tabel voor videokaartgebruik zien we dat Nvidia's GeForce RTX grafische kaarten de afgelopen maand enigzins aanzienlijk zijn gestegen in aandeel.

De GeForce RTX 2060 komt voor het eerst in de lijst terecht en heeft bij de deelnemende Steam-gebruikers een aandeel van 0,27 procent. Ook het aandeel van RTX 2070 gebruikers kent een groei, ditmaal van 0,15 procent. Ten slotte zien we dat er ook meer RTX 2080 gebruikers zijn met een stijging van 0,10 procent. De sterkste kaart uit de RTX-familie, de 2080 Ti, heeft nu een totaal aandeel van 0,26 procent - een stijging van 0,05 procent vergeleken met de maand ervoor. Hieruit kunnen we afleiden dat de verkopen van de RTX-reeks een gezonde groei meemaken.

Helemaal bovenaan de lijst van totaal procentueel aandeel vinden we nog steeds Nvidia's GeForce GTX 1060 terug met maar liest 15,58 procent. Een kanttekening is wel dat het aandeel van de GTX 1060 met zo'n 0,30 procent is gedaald vergeleken met februari. Momenteel gebruikt 74,75 procent van alle deelnemende Steam-gebruikers een grafische kaart uit het groene kamp. Naast de RTX-kaarten kennen ook de AMD Radeon RX 580, RX 570 en de Intel UHD Graphics een lichte stijging in gebruikersaandeel.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken vier producten

Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*