'Microsoft werkt aan AirPods-concurrent'

Door , bron: Thurrott


Volgens de doorgaans betrouwbare Brad Sams van Thurrott, werkt Microsoft onder de Surface-merknaam aan een concurrent voor Apples draadloze AirPods. Afgelopen jaar bracht het al een over-ear Surface-hoofdtelefoon uit, maar net als andere bedrijven lijkt ook het bedrijf uit Redmond te willen concurreren met het fruitmerk.

Onder de codenaam Morrison zou gewerkt worden aan deze draadloze in-ear oordopjes, al zijn er betrekkelijk weinig details bekend. Sams heeft horen zeggen dat noise cancelling en Cortana-integratie beschikbaar zouden zijn, maar dit is nog weinig concreet. Wat de precieze functies zullen zijn en wanneer deze op de markt komen is dus nog niet bekend.

Dat er eerder een over-ear hoofdtelefoon uitgebracht is laat zien dat Microsoft wil inzetten op audioproducten. Daarin is het geen vreemde, na de Zune-muziekspelers van vroeger, inclusief bijbehorende oordopjes. Daarbij is Microsoft lang niet de enige die dit pad bewandelt. Na Apple zijn er vele draadloze oordopjes op de markt gekomen en ook Amazon zou aan een eigen versie werken.


Een concept.


Apples AirPods,


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*