Gigasets Alexa luidspreker kan via dect telefoneren

8 reacties

Gigaset heeft een slimme luidspreker geïntroduceerd die ook naar vaste lijnen kan bellen via de dect standaard. De Smart Speaker L800HX werkt met Alexa. Andere apparaten met de Amazone Assistant kunnen naar elkaar en via Skype bellen, maar met de "Alexa-telefoon" maakt Gigaset nu ook directe telefonie mogelijk voor vaste en mobiele telefonie.

Wanneer je eerder gebruik wilde maken van Alexa-luidsprekers om te bellen naar vaste lijnen had je een Echo Connect nodig - of was een omweg benodigd via Skype. Volgens Gigaset maakt de L800HX dit nu direct mogelijk, maar vereist het een dect-basisstation of een dect-router. Onder andere de Fritzboxen van AVM en de Speedport-routers van Telekom worden ondersteund.

Gigaset heeft verschillende spraakcommando's geïntegreerd voor comfortabele telefonie. De luidspreker wordt verbonden met je mobiele telefoon via de app voor iOS of Android en kan contacten importeren. Met het "Alexa, bel" commando kun je direct uit je contacten kiezen, terwijl je het gesprek kunt beëindigen met "Alexa, ophangen".

Afgezien van de telefoniefunctie is de L800HX verder een gewone Alexa-luidspreker. Hij heeft drie microfoons die kunnen worden gebruikt om de gebruikelijke Alexa spraakopdrachten te verzenden, zoals vragen over het weer of het bedienen van je smart home. De microfoons kunnen desgewenst worden uitgeschakeld.

Bron: Heise

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*