Nvidia wil open-source versie van Quake II RTX uitbrengen met raytracing

44 reacties

Het is geen geheim dat Nvidia stevig aan het inzetten is op raytracing, zeker nu het bedrijf heeft aangekondigd dat het ook oudere gpu's ondersteuning voor DirectX Raytracing (DXR) gaat geven. Een tijd geleden lanceerde ontwikkelaar Christoph Schied een mod voor Quake II met raytracing. Een ontwikkelteam van ongeveer 18 leden binnenin Nvidia werkt nu aan Quake II RTX, een open-source versie van de game die gebaseerd is op de mod van Schied.

Nvidia CEO Jensen Huang presenteerde het project al tijdens een keynote op de GTC 2019 conferentie, waarin ook meteen een aantal details uit de doeken worden gedaan. Zo worden bijvoorbeeld de reflecties (inclusief op voorwerpen zoals glas) volledig geraytraced, en ook global illumination kan door de techniek gerenderd worden. Verder is er ook ondersteuning voor HDR, dynamische lichteffecten en volumetric lighting. Het eindresultaat is een game die er dankzij raytracing opvallend anders uit ziet. In een interview met AusGamers onthulden ontwikkelaars dat het "hun doel is om een open-source versie van Quake II RTX te lanceren."

Ondanks het feit dat Quake II in 1997 werd gelanceerd en de game dus niet erg grafisch intensief is, is raytracing op zich wel een vrij belastende techniek. Het valt dan ook nog even af te wachten in hoeverre de game speelbaar op verschillende videokaarten met RTX ingeschakeld. Een releasedatum voor Quake II RTX is er nog niet, maar het lijkt erop dat Nvidia er wel aan werkt om het als voorbeeld aan te halen voor raytracing mogelijkheden.

Bronnen: AusGamers, Hexus

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*