Nieuwe Logitech Harmony Express afstandsbediening dumpt aanraakscherm en bevat Alexa

14 reacties

De Harmony-reeks van Logitech staat gekend om z'n eerder grote ontwerpen met ingebouwde touchscreens, maar daar maakt het bedrijf met de nieuwe Harmony Express duidelijk komaf mee. De nieuwe universele afstandsbediening is opvallend kleiner dan de andere Harmony-modellen en bevat naast een klikwiel ook negen andere knopjes, zonder scherm. Amazon's spraakassistent Alexa moet het gebrek aan een display goedmaken, aldus Logitech.

De aanwezigheid van Alexa betekent dus ook dat de afstandsbediening over een ingebouwde microfoon beschikt, maar ook een kleine speaker is ingebouwd zodat je de antwoorden van de spraakassistent meteen kan horen. De blauwe cirkel in de klikknop licht bovendien op wanneer Alexa gebruikt wordt. De afstandsbediening heeft verder ook een companion app, die verschillend is van de bestaande Harmony-app. In de applicatie kunnen gebruikers de installatie van de afstandsbediening en de spraakcommando's via Alexa regelen. Opladen gebeurt via micro-usb.

Meegeleverd is een hub die dienst doet als infrarood blaster, die de afstandsbediening met allerlei apparaten (zoals home cinema's, smart tv's en consoles) verbindt. Logitech benadrukt dat naast infrarood ook Bluetooth en Wi-Fi gebruikt kunnen worden. De universele afstandsbediening moet eerstdaags beschikbaar zijn en heeft in de Verenigde Staten een adviesprijs van net geen 250 dollar meegekregen.

Bronnen: Logitech, Slashgear

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*